Bru deltok på G20-møte

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energiminister Tina Bru deltok fredag på et ekstraordinært energiministermøte i regi av G20-landene.

Olje- og energiminister Tina Bru deltok fredag på et ekstraordinært energiministermøte i regi av G20-landene.
Olje- og energiminister Tina Bru deltok fredag på et ekstraordinært energiministermøte i regi av G20-landene. Foto: Olje- og energidepartementet

Hensikten med møtet var å diskutere hvordan landene bør håndtere at koronapandemien har bidratt til å destabilisere de globale olje- og gassmarkedene og dermed også skapt utfordringer for mange lands energisikkerhet.

- G20-landene er enige om  at å sikre stabilitet i verdens energimarkeder og kontinuerlig tilgang til rimelig energi til verden er avgjørende for helse, velferd og stabilitet i alle land. At hele verden står sammen om dette er viktig i arbeidet med å få oljemarkedet i balanse igjen. Det brå fallet i økonomisk aktivitet og dermed også oljebruken som følge av de globale tiltakene mot koronapandemien rammer også aktiviteten på norsk sokkel og vår avanserte leverandørindustri.

- I møtet sa jeg at Norge vil vurdere et unilateralt norsk kutt i oljeproduksjonen, forutsatt at avtalen mellom OPEC+ landene om produksjonskutt blir gjennomført. I den sammenheng bidro G20-møtet med viktig kontekst. Hvordan et eventuelt produksjonskutt vil bli gjennomført i Norge og størrelsen på det vil vi komme tilbake til.