Får utvide Europris i Rauma kommune

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet sier ja til utvidelse av Europris på Øran Vest i Rauma kommune. - Dette er en mindre utvidelse av en eksisterende forretning, og omfattes ikke av rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Rauma kommune har gått inn for at Europris skal få utvide sin eksisterende forretning med 300 kvadratmeter. Forretningen ønsker å ha sommervarer under tak i stedet for under åpen himmel.

Fylkesmannen avslo søknaden i september 2015. Odin Prosjektering, som står bak Europris, og kommunen har påklaget avslaget til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Fylkesmannen behandlet saken etter rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre fordi området ikke er definert som sentrumsområde i kommunedelplan for Åndalsnes. Fylkesmannen mente utvidelsen ville svekke sentrumsutviklingen på Åndalsnes, i strid med bestemmelsen for kjøpesentre.

Departementet har behandlet klagesaken, og har tatt klagene til følge.

- Vi har vurdert om det var riktig å se alle forretningene på Øran-området samlet i forhold til kjøpesenterbestemmelsen. Departementet har i dette tilfellet konkludert med at det ikke var riktig å anse alle forretningene på Øran som ett kjøpesenter eller en handelspark. Utvidelsen omfattes derfor ikke av kjøpesenterbestemmelsen, sier Sanner.

Statsråden er også glad for å kunne bidra til at Rauma kommune med dette kan utvikle handelsnæringen i området.

- Regjeringen er opptatt av å lytte til det lokale selvstyret. Kommunen ønsker å få opp handelsvirksomheten. Dette vedtaket vil gjøre det mulig, sier Sanner.