Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Finnmark-butikk får det første Merkur-skiltet

Over 500 nærbutikker over hele Norge skal nå profileres som Merkur-butikker. Statssekretær Anne Karin Olli i Kommunal- og moderniseringsdepartementet får æren av å skru opp det første skiltet. Det skjer på Nærbutikken Kokelv i Kvalsund i Finnmark mandag 26.mars.

Statssekretær Anne Karin Olli skrur opp det første Merkur-skiltet.

I løpet av 2018 skal alle butikker som deltar i det nasjonale Merkur-programmet, få opp små skilt ved inngangsdøra som forteller at dette er en butikk som deltar i Merkur, og som er opptatt av å yte god service til lokalsamfunnet.

– En god dagligvarebutikk er veldig viktig for disse lokalsamfunnene, og det er derfor en stor glede å kunne være med og vise fram merkevaren Merkur for alle de som bruker denne butikken, sier statssekretær Anne Karin Olli.

Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementet sitt verktøy for å utvikle og styrke butikker i Distrikts-Norge.  Butikkene får opplæring og hjelp fra erfarne bedriftsrådgivere, i tillegg til økonomisk støtte til investeringer.

Merkur oppnår gode resultater, og er godt kjent blant kjøpmenn som deltar i nettverket. Men programmet er mindre kjent for kundene i butikkene.

Formålet med profileringen er å synliggjøre Merkur-programmet som en hjelper for distriktsbutikkene. Det er et håp om at Merkur-merket skal fungere som et kvalitetsmerke. Kundene skal se at kjøpmannen er utviklingsorientert og kjøpmannen skal bli enda mer bevisst på sin rolle som lokal utviklingsaktør.

Nærbutikken Kokelv, eller Masterelv Handel som butikken også kalles, er en typisk Merkur-butikk. Masterelv Handel er viktig både for fastboende og hyttefolk. Butikken tilbyr salg av drivstoff, medisiner, tippetjenester, ferske bakevarer og kaffikrok, i tillegg til dagligvarer. Dersom ikke butikken hadde eksistert, måtte folk i lokalsamfunnet ha reist 25 km for å få tak i slike tjenester. Butikken har hatt en vekst de siste årene, med positivt resultat. 110 husstander er knyttet til butikken.

– Vi er stolte over Merkur, og de resultatene de oppnår. Det er et mål for denne regjeringen å opprettholde gode grunnleggende tjenester i hele landet. En god dagligvarebutikk som denne her i Kokelv er viktig for lokalsammfunnet, sier Anne Karin Olli.

Fakta om Merkur-programmet

  • Merkur-programmet er Kommunal- og moderniseringsdepartementets program for å utvikle og styrke butikker i distrikts-Norge.
  • Målet er å sikre folk i distriktet tilgang til en nærliggende dagligvarebutikk og bokhandel med god kvalitet.
  • Merkur arbeider for at butikkene skal få tilleggstjenester som gir større lønnsomhet og gir innbyggerne i lokalsamfunnet betre tjenester.
  • Merkur gir økonomisk støtte til viktige investeringer knyttet til dagligvarebutikk og drivstoff-anlegg.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00

Til toppen