Fiskeriministeren til Brasil og Chile

Fiskeriminister Per Sandberg besøker Brasil og Chile 17.-20. oktober. I Brasil skal Sandberg blant annet delta på Sjømatrådets klippfiskseminar i São Paulo, og profilere norsk klippfisk i et supermarked i storbyen med omlag 20 millioner innbyggere.

I fjor eksporterte Norge sjømat til Brasil for 928 millioner kroner. Det var en nedgang i eksportverdi fra 2014 på 13 prosent. Så langt i år har den negative trenden for norsk sjømateksport til Brasil fortsatt.

- Etterspørselen etter klippfiskprodukter er økende i Brasil, men så langt kan en ikke se at norske produkter har vært med på denne veksten. Dette skyldes blant annet nye og gryteklare produkter fra lavkostland. Større kunnskap om det brasilianske markedet er derfor viktig for videre vekst og utvikling for norsk hvitfisknæring. Her har Norge en jobb å gjøre, sier fiskeriminister Per Sandberg.

19.-20. oktober besøker fiskeriministeren havbruksmessen Aqua Sur i Puerto Montt i Chile. Her skal Sandberg blant annet møte norske selskaper som er etablert i Chile. Nesten 60 norske selskaper er nå etablert her og havbruks- og fiskeselskaper utgjør en betydelig andel.

Sandberg skal under besøket i Chile også ha politiske samtaler med viseminister for fiskeri- og oppdrett, Raul Súnico Galdámes.

Til toppen