Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Hauglie besøkte NAVs innsatsteam

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie møtte denne uken innsatsteamet i NAV. Teamet er opprettet for å følge opp de som er rammet av feilpraktiseringen av EØS' trygderegler.

– Jeg er opptatt av at de berørte får en grundig og rask behandling av sakene sine. Regjeringen er fullt klar over at ingenting vi nå gjør kan lege de menneskelige sårene, men staten skal gjøre opp for seg, sier Anniken Hauglie.

Statsråden besøkte tirsdag teamet i NAV som har fått i oppdrag å behandle sakene til de som urettmessig har fått tilbakebetalingskrav. Hun fikk høre hvordan NAV nå jobber for å rette opp i feilen som er gjort.

Anniken Hauglie sammen med Magne Fladby stående foran skillevegg i glass.  Mann med to pc-skjermer uskarpt i forgrunnen.
Magne Fladby forteller Anniken Hauglie hvordan innsatsteamet arbeider. Foto: ASD

– Jeg er glad for at NAV arbeider på høygir for å nå ut til alle som er rammet. Fortsett med det viktige arbeidet, var Hauglies klare oppfordring.

Innsatsteamet hos NAV består av 50–60 personer, og ledes av Magne Fladby.

– Nå bruker vi store ressurser på å komme til bunns i de mest alvorlige sakene. Det dreier seg om personer som er domfelt, eller anmeldt på grunn av feiltolkningen. I denne gruppen er også de som urettmessig har måttet betale tilbake penger til NAV. Totalt snakker vi om cirka 2 400 personer, sier lederen av NAVs innsatsgruppe.

Magne Fladby i midten av bildet ser på Anniken Hauglie som står med ryggen mot kamera.
Magne Fladby leder NAVs innsatsteam i EØS-saken. Foto: ASD

NAV har så langt informert 375 personer om at sakene deres blir vurdert på nytt.

– De første får tilbake pengene sine allerede i neste uke, sier Fladby.

Styrker NAV

Som en direkte konsekvens av EØS-saken, har regjeringen foreslått å styrke NAV med 40 millioner kroner i 2020.

 – Vi må unngå at den ekstraordinære innsatsen får unødig store konsekvenser for den ordinære driften i NAV, understreker Anniken Hauglie.

Til toppen