Presseinvitasjon:

Helse- og omsorgsminister Bent Høie besøker Vest-Agder fredag 8. september

I Kristiansand besøker helse- og omsorgsminister Bent Høie Kløverhagen Aktivitetssenter i Kristiansand, som er et tilbud til yngre personer med demens og han trener med Randesund idrettslag sin treningsgruppe for eldre "Opp Av Godstolen". I Vennesla besøker han SMIA, der temaet er levekår på Sørlandet. I Songdalen besøker statsråden Songdalstunet.

Program:

Kl. 10.45-11.30: Kløverhagen Aktivitetssenter,
adresse: Vigeveien 22A
Kløverhagen Aktivitetssenter er et dagtilbud for yngre personer med demens. Aldersgruppen som deltar er 40 til 70 år. Tilbudet gir personer med demens en meningsfull hverdag, avlaster pårørende og det utsetter opphold på institusjon.

Kl. 12.30-13.00: SMIA, kafeen i Kulturhuset,
adresse: Venneslamoen 19
Tema er levekår på Sørlandet. A3 Ressurs er heleid av Vennesla kommune, og en viktig bidragsyter for å få folk som trenger ekstra hjelp i arbeid. A3 Ressurs driver SMIA som ett av sine tiltak.

13.30-14.15 Songdalstunet,
adresse: Songdalsvegen 60
Songdalen kommune har fått midler for å være en demensvennlig kommune. Statsråden besøker dagsenteret, sansehagen og får blant annet høre om deres arbeid med ruslevennprosjekt og dagaktivitetstilbud for hjemmeboende personer med demens. Statsråden møter beboere, ansatte og frivillige på sykehjemmet.

16.15-17.00 Trene med Randesund Idrettslag,
adresse: Sukkevannshallen, Dvergsnessvingen 27
Statsråden trener med Randesund Idrettslags treningsgruppe «Opp Av Godstolen». Dette er et helseforebyggende tiltak for eldre. 65 av 150 deltakere er passert 75 år og de eldste er over 90 år.

Pressen er velkommen til å delta og statsråden er tilgjengelig for kommentar.

Til toppen