Følg med på hva som skjer på Grüne Woche

Norge er markant tilstede på Grüne Woche i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Hold deg oppdatert på hva som skjer i Berlin ved å abonnere på nyheter via e-postvarsling eller RSS-feed.

Norge er markant tilstede på Grüne Woche i Berlin, en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Hold deg oppdatert på hva som skjer i Berlin ved å abonnere på nyheter via e-postvarsling eller RSS-feed.

 Abonner på e-postvarsling                 Abonner på RSS-feed  

I år er det over 80 ulike produsenter og tilbydere innen mat og reiseliv fra regionene Fjord-Norge, Trøndelag og Nord-Norge som setter sitt preg på den norske standen på Grüne Woche. Kokkene er  i sving i restauranten og på de ulike standene for å presentere lokale produkter og retter for et tysk publikum. Reiselivet er representert med et bredt utvalg av aktører fra de tre regionene, med skreddersydde reiser tilpasset det tyske markedet.

Norges stand på Grüne Woche 2014
Norges stand på Grüne Woche 2014. Utsikt mot kjøkken og restaurantområdet. Kjøkkensjef på Norges stand er Peter Wahl Sekne som til daglig er Executive Chef i Restauranthuset Operaen AS. (Foto: LMD)

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug åpnet den norske standen fredag 17. januar. Samme formiddag delte hun også ut Spesialitets-merket til osten Capra fra Aalan gård og til einerøykt laks fra Mikals Laks. Den tyske landbruksministeren Hans-Peter Friedrich besøkte også den norske standen fredag formiddag.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sammen med den tyske landbruksminister Hans-Peter Friedrich på Norges stand.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug tok i mot den tyske landbruksminister Hans-Peter Friedrich (midten) på Norges stand. Til venstre: Norges ambassadør i Tyskland, Sven Erik Svedmann. (Foto: Stål Garberg)

Det er ventet en rekke gruppebesøk til den norske standen i løpet av de ti dagene Grüne Woche varer. Torsdag 23. januar er det en stor konferanse for representanter fra de tre regionene Fjord-Norge, Nord-Norge og Trøndelag som skal drøfte strategier for videre utvikling av mat og reiselivssatsingen.  

Internationale Grüne Woche, 17.01. - 26.01.2014
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin