Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Høring om strafferettslig diskrimineringsvern

Justis- og beredskapsdepartementet har i dag sendt på høring en ekstern utredning om det strafferettslige vernet mot diskriminering. Et forslag er å inkludere kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk som diskrimineringsgrunnlag, slik at blant annet transpersoner får et bedre vern mot diskriminering.

– Hatkriminalitet og hatefulle ytringer rammer ikke bare det enkelte offer, men skaper redsel og utrygghet i samfunnet. Det er viktig å sikre at det strafferettslige diskrimineringsvernet er oppdatert og sikrer et godt vern for utsatte grupper i samfunnet, sier statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Justis- og beredskapsdepartementet.

Det har blitt innhentet en utredning om hvilke endringer som bør gjøres i det strafferettslige diskrimineringsvernet. Professor Kjetil Mujezinovic Larsen ved Universitetet i Oslo har skrevet utredningen som nå sendes på høring.

Et sentralt tema er hvilke grunnlag som bør gis et strafferettslig vern mot diskriminering og om sammenhengen mellom bestemmelsene i straffeloven og diskrimineringslovgivningen er god nok.

Høringsfristen er satt til 1. november 2018.

Til toppen