Jordskjelv rammet Hellas og Tyrkia

Natt til fredag 21. juli rammet et jordskjelv i Egeerhavet flere steder i Hellas og Tyrkia. Ferieøya Kos i Hellas og den tyrkiske byen Bodrum er blant stedene som er hardest rammet.

Oppdatert: 24.07.17

Situasjonen på Kos er i ferd med å normalisere seg etter jordskjelvet. For norske reisende til Kos som fremdeles har behov for oppfølging etter jordskjelvet, vil forsikringsselskap, reiseoperatør eller det greske lokale hjelpeapparatet i mange tilfeller være riktig kontaktpunkt.

Ved behov for hjelp fra utenrikstjenesten lokalt, kan det norske konsulatet på Kos kontaktes. Konsulatet er fra tirsdag 25. juli tilbake til normal bemanning. For andre konsulære spørsmål kan ambassaden i Aten eller UDs operative senter kontaktes. Etter hjemkomst til Norge vil kommunalt helsevesen være riktig kontaktpunkt ved behov for eventuell videre helsemessig oppfølging..

Kontaktinformasjon til konsulatet på Kos

Konsulatet er tilgjengelig for publikum i resepsjonen på Peridis Family Resort, Makrigianni & Hatzivassiliou str. GR- 853 00 i Kos by.

Tel.: +30 22420 29989, +30 6940203354, +30 6947436230

E-post: royalconsulatekos@gmail.com, aperidis@yahoo.gr 

Vi oppfordrer nordmenn i området til å registrere seg på www.reiseregistrering.no, for å få eventuell oppdatert informasjon.

Utsendt team fra UD og ambassaden.
Utenriksdepartementet har sendt et team fra ambassaden i Aten og fra departementet for å styrke bemanningen ved det norske konsulatet på Kos. Foto: UD
Til toppen