Lansering av UNFPAs befolkningsrapport på Nordpolen skole

Dette innholdet er mer enn 4 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Lykkes vi med å skape en god fremtid for 10-åringer og deres medsøstre, vil vi klare å bekjempe fattigdom og også unngå barneekteskap, barnearbeid, kjønnslemlestelse og undertrykkelse sier statsminister Erna Solberg.

Statsministeren sammen med elevene på Nordpolen skole på Sagene.
Statsministeren sammen med elevene på Nordpolen skole på Sagene. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Statsminister Solberg deltok på lanseringen av FNs befolkningsfond (UNFPA) "State of the World Population Report" (SWOP) 2016 på Nordpolen skole på Sagene 21. oktober.

Årets rapport heter «10» og handler om drømmene til ti 10-år gamle jenter fra ulike deler i verden. Ingeborg fra Nordpolen skole er en av jentene som intervjues i rapporten.

Av de 60 millioner 10 år gamle jentene i verden i dag, bor mer enn halvparten i land der det er stor forskjell på jenter og gutter. Omtrent 16 millioner jenter mellom 6 og 11 år i verden får heller aldri starte på skolen, det er dobbelt så mange som gutter som ikke får starte. Isteden må mange jenter gifte seg og få barn. Hver dag gifter nesten 50.000 jenter under 18 år seg.

- Vi kan utrydde fattigdom om jenter får vokse opp og delta aktivt og være produktive i samfunnet, sier Erna Solberg.

Rapporten konkluderer med at hvordan livet til en 10 år gammel jente utvikler seg er den virkelige testen på om vi vil klare å oppnå FNs bærekraftsmål innen 2030. Investeringer i ti år gamle jenter kan føre til en tredobling av deres livsinntekter, generell økonomisk vekst og nye generasjoner med bedre helse og høyere utdanning.