Mæland i Kina

Næringsminister Monica Mæland (H) er på plass i Beijing sammen med en rekordstor delegasjon fra norsk næringsliv. Der skal hun knytte handelspolitisk kontakt med kinesiske myndigheter og åpne dører for norsk næringsliv.

Monica Mæland i Kina
Monica Mæland under Kina-besøkets første dag Foto: Trond Viken / NFD

– Jeg er glad for at vi er her i Kina og for at forholdet mellom landene våre nå er normalisert. Dette er svært viktig for næringslivet, sier næringsminister Monica Mæland.

Mæland er i Kina for å delta på statsminister Erna Solbergs (H) offisielle besøk som starter i morgen 7. april. Statsministeren besøker både Beijing og Shanghai, og skal blant annet ha samtaler med statsminister Li Keqiang og president Xi Jinping. Dette blir det første norske statsministerbesøket til Kina på 10 år.

Mæland har i dag hatt møter med blant andre Kinas visehandelsminister Ziying Fu for å diskutere gjenopptakelsen av forhandlingene om en frihandelsavtale, og gjenopptakelse av faste møter i den bilaterale økonomiske kommisjonen.

– Kina er en handelspolitisk stormakt og en svært viktig handelspartner for Norge. Norge og Kina er begge tjent med globalisering og frihandel. Vi ønsker å inngå en bilateral frihandelsavtale og vi ønsker økt næringslivssamarbeid for å styrke norsk økonomi, sier næringsminister Monica Mæland.

Mer enn 220 representanter fra norsk næringsliv deltar i delegasjonen. Fokus for næringslivsdelegasjonens program er blant annet maritim, helseteknologi, entreprenørskap, reiseliv og grønn teknologi.

Se flere bilder fra besøket på NFDs Flickr-side

Til toppen