Matopplevelsesregionen Trøndelag

Trøndelag er representert med 33 mat- og reiselivsbedrifter på Grüne Woche i Berlin. – Tyskerne er begeistret for elgburgerne våre og mange forteller at de har vært på fjordfiske langs Trøndelagskysten, sier Aslaug Rustad fra Oi Trøndersk Mat og Drikke as.

Trøndelag er representert med 33 mat- og reiselivsbedrifter på Grüne Woche i Berlin. – Tyskerne er begeistret for elgburgerne våre og mange forteller at de har vært på fjordfiske langs Trøndelagskysten, sier Aslaug Rustad fra Oi Trøndersk Mat og Drikke as.

Moskusen som troner over standen til Trøndelag har en effektiv stoppeffekt og gir gode muligheter for å få til en prat med de tyske besøkende på Grüne Woche, sier Rustad. 

Regionen Trøndelag har lag spesielt vekt på at serveringsbedriftene som er med til Berlin er opptatt av lokal mat og at de bruker det aktivt for å profilere bedriften. Målet er å få de tyske turistene til å stoppe i Trøndelag på vei fra Fjord-Norge til Nord-Norge.   

Reinsdyrkjøtt fra Røros.
Reinsdyrkjøtt med tyttebær fra Røros. (Foto: LMD)

I Berlin er det elgburgere og råmarinert laks fra Frøya som er mest populært blant tyskerne. Fjellmenyen med reinsdyrkjøtt og multer er også en vinner på Trøndelags stand. Den store ”snakkisen” etter åpningen har imidlertid vært Aroniajuicen fra Klostergården på Tautra, som ble presentert på tysk TV som dempende og stabiliserende for blodtrykk og blodsukker. Klostergården på Tautra har 40 mål med Aronia som er en svart surbær som finnes i mange hager som hekkplante.   

Regionkontakt for Trøndelag:
Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS
Aslaug Rustad, aslaug.rustad@oimat.no, + 47 926 90 237.

Moskusen troner ovr standen til Trøndelag.
Moskusen troner ovr standen til Trøndelag. (Foto: LMD)

Internationale Grüne Woche, 17.01. - 26.01.2014
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin