Møte i Nasjonal ressursgruppe for økologisk jordbruk

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

I går deltok statssekretær i Landbruks- og matdepartementet Wenche Westberg på møte i Nasjonal ressursgruppe for økologisk jordbruk. Temaet for møtet var situasjonen for norsk økologisk grøntproduksjon, og muligheter og utfordringer innen offentlige anskaffelser av dette.

– Jeg er glad for det gode samarbeidet vi har med Landbrukets økoløft om denne felles dialogarenaen der vi sammen med aktører i hele verdikjeden kan diskutere utfordringer og muligheter for økologisk produksjon og omsetning, sier statssekretær Wenche Westberg.

På møtet denne gangen deltok grøntprodusenter, grossister, offentlige innkjøpere, styringsgruppa for landbrukets økoløft, Landbruksdirektoratet, Norges Bondelag og Norsk Bonde og Småbrukarlag. Bodhild Fjelltveit, andre nestleder i Norges Bondelag, ønsket velkommen og ledet møtet og statssekretær Wenche Westberg innledet om dagens tema.

Møte Nasjonal ressursgruppe for økologisk jordbruk.
Møte Nasjonal ressursgruppe for økologisk jordbruk. Foto: Malin Longva

– Det er krevende å komme inn i de offentlige innkjøpssystemene med økologisk frukt og grønt. Vi hadde gode presentasjoner og engasjerte diskusjoner om hvordan vi framover kan jobbe med å løse disse utfordringene. Jeg tar med meg mange gode innspill tilbake til departementet, sier Westberg.

Mer om Nasjonal ressursgruppe for økologisk jordbruk

Nasjonal ressursgruppe for økologisk jordbruk er en sammenslåing av landbruks- og matministerens dialogforum for økologisk jordbruk og prosjektet Landbrukets Økoløft sin ressursgruppe.

Fra 2023 er etablert en struktur for møtene der temaet for høstmøtene er bredt innrettet og der alle aktørene i Nasjonal ressursgruppe er representert (hele verdikjeden). Vårmøtene har et smalere tema der kun aktører som er særskilt berørt av det aktuelle temaet er tilstede.

Landbrukets økokløft jobber for at flere norske bønder skal produsere økologisk mat, og for at det skal bli større utvalg og forbruk av norske økologiske varer i butikkene. Formålet med prosjektet er å bidra til økt produksjon, omsetning og forbruk av norsk økologisk mat.