Norge annonserer første regnskogutbetaling til Peru

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og Perus miljøvernminister, Manuel Pulgar Vidal, deltok i dag på et arrangement om Perus regnskog under klimatoppmøtet i Paris.

Der presenterte Peru hva de har oppnådd siden regnskogavtalen med Norge og Tyskland ble undertegnet i 2014 og Sundtoft annonserte Norges første utbetaling under regnskogavtalen med Peru på 5 millioner amerikanske dollar.

Peru har det siste året etablert et system for overvåking av skogen og måling av utslippsreduksjoner fra skog, og har etter konsultasjoner med sivilt samfunn, urfolk og privat sektor vedtatt en skoglov som vil styrke vern og bærekraftig bruk av skogene.

- Etter at avtalen med Peru og Tyskland ble signert i fjor har Peru fått på plass flere politiske vedtak og virkemidler som er nødvendige for å lykkes med å redusere avskogingen. Den nylig vedtatte skogloven kan bli et vendepunkt i myndighetenes arbeid med å beskytte regnskogen. For noen uker siden kom også nyheten om at Peru oppretter en av verdens største nasjonalparker, sier klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og Perus miljøvernminister, Manuel Pulgar Vidal, deltok i dag på et arrangement om Perus regnskog under klimatoppmøtet i Paris. Foto: Jo Randen, KLD

Verdens fjerde største regnskog

Perus regnskog er verdens fjerde største, og den nest største i Sør-Amerika etter Brasil. Peru har som ambisjon å halvere avskogingen innen 2017 og nøytralisere nettoutslippene fra skog og landbrukssektoren innen 2020.

- Basert på resultatene så langt kommer Norge til å utbetale 5 millioner dollar til Peru gjennom FNs utviklingsprogram i 2016. Disse pengene vil blant annet brukes til å styrke urfolks rettigheter. Videre støtte blir vurdert etter hvert som landet leverer resultater i tråd med avtalen, sier Sundtoft.

 

Les mer om regnskogavtalen med Peru og Tyskland.

Les mer om Norges regnskogsatsing