Reinkjøtt-filmen laget av Norge

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Røyksopp-regissøren Thomas Hilland fått hjelp av 300 instagrammere til å lage en film for å minne oss på at det er kun 300 gram reinsdyrkjøtt på hver av oss nordmenn i året.

Med hjelp fra instagram, og nordmenn over hele landet, har Thomas Hilland fått tak i det materialet han trengte for å lage filmen. Det eneste kriteriet som var satt var at bildet eller filmklippet måtte være postet på instagram. Det kunne være et fantastisk bilde fra Norge. Fra turer i friluft, fra vidde og hyttetur. Det kunne være et filmklipp fra møte med rein, eller av reindriftens kvinner og menn som uløselig er forbundet med de gode assosiasjonene knyttet til måltidet basert på norsk reinsdyrkjøtt. Poenget er at Norge er et fantastisk land, og reindriften som utøves fra Elgåen i Sør til Finnmark i nord gjør Norge rikere. Denne unike næringen kan du møte på i den norske fjellheimen.

Foto: matprat.no

Reinsdyrkjøttet er en av de mest eksklusive råvarene Norge har å by på. Med en så fantastisk råvare er det samtidig verdt å merke seg at det kun er 300 gram reinsdyrkjøtt på hver av oss nordmenn i året. Thomas Hilland brukte 300 av det mest populære grammet i verden for å minne oss om dette.

Oppdraget ble gitt av Markedsutvalget for reinsdyrkjøtt og Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Se filmen på Matprat sin hjemmeside og bli inspirert til å lage retter basert på norsk reinsdyrkjøtt.