Statssekretær Laila Bokhari til Paris

Statssekretær Laila Bokhari åpner Mobile Learning Week i Paris 20. mars, der årets tema er utdanning i kriseområder.

Global utdanning, og spesielt utdanning for barn og ungdom rammet av konflikt og akutte kriser, er høyt prioritert av regjeringen.

- Nærmere 37 millioner barn og unge får ikke gå på skole i land som er rammet av krise og konflikt. Nye teknologiske løsninger kan spille en viktig rolle. For mange mennesker i krise er smarttelefoner en viktig eiendel og en livslinje til viktig informasjon. Dermed kan vi også nå ut til barn med supplerende utdanningstiltak på en ny måte, sier statssekretæren.

Statssekretær Bokhari skal lansere to innovative mobilspill for syriske barn som ikke har et utdanningstilbud. Prosjektet, kalt #EduApp4Syria, er blitt utviklet av Norad og finansiert av Utenriksdepartementet, i samarbeid med NTNU og internasjonale partnere.

Spillene er blitt testet av syriske barn i Jordan, Libanon og i Norge. På fredag fikk også H.K.H. kronprinsesse Mette-Marit, statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende prøve spillene sammen med syriske barn. Pressebilder fra dette møtet og testing av #EduApp4Syria i felt er tilgjengelig her.

Prosjektet er en del av regjeringens globale utdanningssatsing20 prosent av Norges bistand til Syriakrisen på totalt 2,7 milliarder kroner i 2016 går til utdanning. Mer informasjon er tilgjengelig på www.norad.no/eduapp4syria

Mobile Learning Week arrangeres av FNs organisasjoner for utdanning, vitenskap og kultur (Unesco) og FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som støttes av Norge.

Pressekontakt: Astrid Sehl, astrid.sehl@mfa.no, mob 922 84 752

Til toppen