Historisk arkiv

Innledning på pressekonferanse for barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Sjekkes mot framføring.

Nå er vi inne i en annerledes tid. Men det skal gå bra. Det er viktig å huske på. Hvis det er noe du lurer på akkurat nå, så snakk med en voksen du er trygg på.

Husk: Det er lov til å være ute. Men ikke sammen med så mange andre.Du kan leke med én eller to venner, hvis du føler at du må, men husk at dere må holde avstand til hverandre.

Så kan du lese bøker, du kan ringe venner eller kanskje spille spill over Facetime. Og når du ikke kan samle alle vennen dine til bursdag - hva med å feire bursdagen på f.eks minekraft? Nå er tiden inne for å være kreativ. 

Det er heller ikke så lurt å dra på besøk til besteforeldre nå. Men det kan være ekstra lurt å ringe dem. Kanskje du til og med får bestefar på FaceTime? Eller du kan skrive til dem. Det tror jeg de vil sette stor pris på.

Nå som vi har en krise i landet vårt – er det viktig å vise at vi bryr oss om hverandre. Og hvis du vet om noen som er ensomme, så tenk ekstra på dem.

Noen av dere er kanskje bekymret for jobbene til foreldrene deres. Det er derfor dere hører om i media at vi bruker masse penger for å sikre at vi har jobber å gå til også når denne krisen er over.

Min viktigste jobb som barneminister er at alle barn og unge skal ha det trygt og godt.

De fleste barn har det trygt og godt hjemme, men vi vet at det er noen barn som ikke har det bra, og som er redde.

Hvis du opplever noe som er vanskelig, eller du er redd - ta kontakt med en voksen som du er trygg på, eller ring en av alarmtelefonene som finnes.

Og husk at de som jobber på skolen, enten lærerne eller i skolehelsetjenesten, fortsatt er på jobb og vil gjerne høre fra deg, enten at du ringer eller sender en beskjed, dersom du vil snakke om vanskelige ting.