Historisk arkiv

Forsvarsministeren til Normandie for å feire D-dagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Forsvarsdepartementet

I år er det 75 år siden D-dagen, den allierte invasjonen i Normandie. En norsk delegasjon ledet av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen vil være til stede i Normandie 6. og 7. juni. Veteran Trygve Hansen, Forsvarets veteraninspektør, sjefene for Sjøforsvaret og Luftforsvaret og kadetter vil også være der. Delegasjonen vil delta på tre nasjonale og én internasjonal markering.

Trygve Hansen er blant de siste gjenlevende som var med under de harde kampene i Normandie for 75 år siden. Han seilte på norske marinefartøyer under nesten hele krigen, hvor han det meste av tiden var om bord på den norske jageren Stord.

- D-dagen vil bli markert med både nasjonale og internasjonale arrangementer i og rundt Normandie. Det blir en ære å få være med på å hedre Trygve Hansen, og de andre veteranene som for 75 år siden gikk foran og tok opp kampen for det vi er og det vi tror på, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

For mer informasjon om markeringene av D-dagen i Normandie, ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Marita Hundershagen på tlf 902 87 846 eller marita.hundershagen@fd.dep.no