Historisk arkiv

Foreslår flere åpningsdager for Vinmonopolet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Regjeringen foreslår å endre alkoholloven slik at Vinmonopolet og dagligvarebutikkene kan selge alkohol på de samme dagene.

Endringene innebærer at det blir tillatt for Vinmonopolet å holde åpent på påske- og pinseaften og jul- og nyttårsaften. Regjeringen foreslår også at det blir tillatt å selge alkohol på valgdager.

–Når det er mulig å handle øl i butikkene på pinseaften, synes mange det er urimelig at det ikke skal gå an å handle vin på polet. Regjeringen skal videreføre hovedlinjene i alkoholpolitikken, men vil samtidig forenkle og fornye. For å styrke og opprettholde et sterkt monopol er det viktig at folk opplever det som moderne og serviceinnstilt, helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Flere har reagert på at Vinmonopolet med dette får mulighet til å holde åpent på julaften. Jeg ser at polet vurdere dette som lite aktuelt. Det er en vurdering jeg har stor forståelse for. At polet holder åpent på julaften er heller ikke viktig for meg, sier Høie.

Les forslaget om endringer av åpningstider for Vinmonopolet

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter