Historisk arkiv

22. juli-senter i regjeringskvartalet åpner i sommer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Det har snart gått fire år siden terrorangrepet som rystet Norge. - Jeg er glad for at 22. juli-senteret kan åpne til sommeren. Kunnskap er vårt fremste våpen mot hat, vold og ekstremisme, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen foreslår at det brukes 10,5 millioner kroner i 2015 til etablering og drift av 22. juli-senteret.

- 22. juli 2011 er en viktig del av vår historie og hva som skjedde må formidles til kommende generasjoner. Informasjonen om hendelsene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011 skal formidles med verdighet og respekt for ofre og pårørende, sier Sanner.

Senteret åpner 22. juli 2015 og blir lokalisert i deler av Høyblokkas første etasje i regjeringskvartalet. Utstillingen vil fortelle om hendelsene 22. juli 2011 og samfunnets håndtering og bearbeiding av dem i tida etterpå.

- 22. juli-senteret skal være åpent for alle og det lages et eget undervisningsopplegg for skoleungdom, sier Sanner.

Det er Institutt for historiske studier ved Norges teknisk-vitenskapelige universitet NTNU som har det faglige ansvaret for senteret. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon vil stå for driften. Utstillingen er utformet i nært samarbeid med AUF og Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene.

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 224 25 00