Historisk arkiv

Kulturministeren mottok NOU om søndagsåpne butikker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

I dag tok kulturminister Linda Hofstad Helleland imot NOU 2017:17 "På ein søndag?" fra utvalgsleder Erling Lae.

Nett-tv NOU om søndagsopne butikkar

Se sendingen her

Se sendingen her

– Et bredt flertall i utvalget har samlet seg om ett forslag, tross ulike prinsipielle utgangspunkt. Det er jeg glad for, sier utvalgsleder Erling Lae som i dag leverte utredningen om søndagsåpne butikker til kulturministeren.

– Jeg vil takke utvalget for at de tok på seg oppdraget og for den grundige jobben de har gjort, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

– Debatten om søndagsåpne butikker i 2015 vakte stort engasjement, og tydeliggjorde at det var et behov for økt kunnskap om hva søndagsåpne butikker ville bety. Siden saken er kompleks var vi opptatt av bredde da vi satte ned utvalget, slik at vi kunne få spørsmålet skikkelig belyst. Jeg er overbevist om at vi med utredningen har grunnlag for en enda mer faktabasert debatt fremover, sier Helleland.

Det har vært et stort behov for en gjennomgang av lovverket som regulerer søndagshandelen. Over tid endres forbruksmønsteret og folks handlevaner. Derfor satte kulturminister Linda Hofstad Helleland i 2016 ned et utvalg bestående av 14 medlemmer med ulik politisk bakgrunn og omfattende erfaring med offentlig styring, ledet av daværende fylkesmann i Vestfold, Erling Lae.

Ved høringen av NOUen legges det opp til en løsning for bruk av spørreskjema på nett. Den vil være klar på nyåret.