Forsiden

Historisk arkiv

Det norske gjestelandsprogrammet for Bokmessen i Frankfurt 2019 presentert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Norges gjestelandsprogram ble torsdag presentert under tittelen "The Dream We Carry". NORLA, Norwegian Litterature Abroad organiserer det norske programmet. Gjestelandsprogrammet er et spleiselag mellom Kulturdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Utenriksdepartementet. I tillegg er det betydelige bidrag fra private sponsorer og ulike organisasjoner.

Oversiktsbilde fra pressekonferansen i Frankfurt
Fra pressekonferansen i Frankfurt hvor Norges gjesteprogram ble presentert. Foto: Hanne Gjørtz/KUD

– Bokmessen i Frankfurt har enorm betydning for bokbransjen og vil gi et løft for hele det norske litteraturfeltet. I 2019 er Norge både gjesteland på bokmessen Frankfurt i tillegg til at vi er fokusland på filmfestivalen i Berlin og partnerland under Jazzahead I Bremen. Til sammen vil dette utgjøre den største kulturelle satsningen utenfor Norges grenser noen sinne, sier kulturminister Skei Grande. 

– Som gjesteland får vi enestående muligheter til å presentere norske forfattere, kunstnere og norsk kultur for et enorm publikum. Jeg synes NORLA har jobbet fram et variert og spennende program som viser bredden og får fram det beste som norsk kultur har å by på, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Bokmessen i Frankfurt er verdens største bokmesse. I 2019 arrangeres messen fra 16. – 20. oktober.

NORLAs nettside om satsningen: www.norway2019.com/en