Historisk arkiv

Norge til EuroTier 2016

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Terje Halleland i Landbruks- og matdepartementet er denne uken på en av verdens største landbruksmesser, EuroTier i Hannover. Norge er blant de drøyt 2600 utstillerne fra 58 land som deltar på EuroTier i år.

Hallelands deltakelse på messen er et ledd i oppfølgingen av Landbruks- og matdepartementets eksportstrategi for jordbruksprodukter. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale har nylig nedsatt et Kontaktforum for eksport av jordbruksprodukter, hvor 16 næringslivsaktører og organisasjoner skal gi råd om hva som må til for å øke eksporten av norske jordbruksprodukter. Innovasjon Norge skal på oppdrag for Landbruks- og matdepartementet utarbeide en vurdering av EuroTier som salgsmesse og betydningen av norsk deltakelse i et eksportperspektiv.  

Statssekretær Terje Halleland på en av verdens største landbruksmesse, EuroTier i Hannover sammen med norske utstillere fra Geno Global og tyske politikere fra Niedersachsen.
Statssekretær Terje Halleland på en av verdens største landbruksmesse, EuroTier i Hannover sammen med norske utstillere fra Geno Global og tyske politikere fra Niedersachsen. Foto: Landbruks- og matdepartementet
I tillegg til å møte de norske utstillerne på EuroTier, hadde statssekretær Terje Halleland også samtaler med sin kollega statssekretær Mari Flachbarth i det  tyske landbruksdepartementet.
I tillegg til å møte de norske utstillerne på EuroTier, hadde statssekretær Terje Halleland også samtaler med sin kollega statssekretær Mari Flachbarth i det tyske landbruksdepartementet. Foto: Landbruks- og matdepartementet