Historisk arkiv

Nyheter

Lien besøkte teknologimiljøer i California

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Olje- og energidepartementet

Olje- og energiminister Tord Lien besøkte tirsdag Nordic Innovation House i San Francisco og selskapene Tesla og Google. Besøkene skjedde i forbindelse med teknologikonferansene Clean Energy Ministerial og Mission Innovation i San Francisco.

Nordic Innovation House er et ressurssenter og møteplass for norske og nordiske oppstartsbedrifter som ønsker å etablere seg i Silicon Valley. Senteret drives i regi av Innovasjon Norge.

 - Arbeidet i Nordic Innovation House er viktig for å bringe nordiske og norske teknologibedrifter inn til de store og viktige aktørene som er etablert i Silicon Valley. Det ligger enorme muligheter her for de som lykkes. Nordic Innovation House, som ledes av Innovasjon Norge,  er en viktig døråpner for disse selskapene, sier olje- og energiminister Tord Lien.

 Lien  besøkte også ledelsen i Google og Tesla Motors sin fabrikk i Fremont. Her produserer de 50 000 kjøretøy i året på samlebånd av biltypene Model S og X.

  -Til Tesla fikk jeg formidlet budskap om det viktige arbeidet industrien, akademia og myndighetene i Norge gjør for å styrke forskning og teknologiutvikling innen transport og "smarte" byer. Tesla er en viktig aktør som på sikt kan delta og bidra med sin kompetanse på disse områdene, sier Lien.

 Denne uken deltar Tord Lien på ministermøtet Clean Energy Ministerial (CEM) og toppmøtet "Mission Innovation".  Målet med Clean Energy Ministerial er å fremme bruk og spredning av ren energi.  Her deltar energiministre fra hele verden, blant annet USAs energiminister Ernest Moniz.

 På konferansen Mission Innovation deltar både ministre, og næringslivsledere som Microsoft-gründer Bill Gates og Virgin-sjef Richard Branson. Møtet er en oppfølging av klimaforhandlingene i Paris i desember hvor 20 land gikk sammen om "Oppdrag innovasjon". Målet er å doble myndighetenes investeringer forskning og innovasjon for ny teknologi i løpet av fem år for å bremse klimaendringene.

(Tirsdag besøkt Tord Lien blant annet Tesla Motors i Fremont i Californa. Foto: OED/erh)