Historisk arkiv

Erna Solberg møtte Slovenias statsminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Slovenias formannskap i EU var ett av flere tema under møtet mellom statsminister Erna Solberg og Slovenias statsminister Janez Janša i dag.

Statsminister Erna Solberg og Slovenias statsminister Janez Janša i NATO HQ.
Statsminister Erna Solberg i samtale med Slovenias Statsminister Janez Janša i NATO HQ. Foto: Torbjørn Kjosvold/SMK

Det slovenske formannskapet starter 1. juli 2021.

– Jeg er glad for at det er så godt samsvar mellom våre norske prioriteringer og de innsatsområdene Slovenia fokuserer på for sin formannskapsperiode. Vi ser frem til samarbeidet under det slovenske formannskapet. På helseområdet har Norge et tett samarbeid med EU om bekjempelse av pandemien. I tillegg er Slovenia og Norge begge pådrivere for det grønne skiftet i Europa. Norge er en aktiv partner til EU på klimaområdet, sier statsminister Erna Solberg.  

Slovenia har mottatt EØS-midler siden landet ble medlem av EU i 2004. Støtten, som i inneværende finansieringsperiode er på 37,7 millioner euro, gir norske aktører gode muligheter for samarbeid med Slovenia, særlig innen klimarelaterte spørsmål, som gjenvinning og sirkulærøkonomi, bærekraftig transport og fornybar energi.

Situasjonen for demokrati og rettsstat i Europa og sikkerhetspolitiske utfordringer var også tema under samtalen. De to statsministrene diskuterte i tillegg følgene av koronapandemien.