Historisk arkiv

Næringsministeren til Island på EFTAs Ministermøte 2022

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Støre

Utgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

Sted: Island

Kun for pressen

Søndag 19. juni til mandag 20. juni er Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) på Island for å delta på EFTAs Ministermøte.

Portrettfoto av næringsminister Jan Christian Vestre

-  EFTA har gjort det mulig for Norge å bygge opp et nettverk av frihandelsavtaler som dekker mer enn 40 land og territorier. Disse avtalene er blant de mest avanserte og omfattende i verden, og sikrer norske eksportører og investorer tilgang på viktige markeder. På Island skal jeg møte ministre fra de tre andre EFTA statene for å diskutere hvordan vi kan styrke EFTA samarbeidet ytterligere, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

EFTA er et frihandelsforbund bestående av Norge, Island, Liechtenstein og Sveits. Formålet med EFTA var opprinnelig å etablere frihandel mellom medlemslandene. Denne rollen består fortsatt, men EFTA har også fått nye oppgaver som å regulere EFTA landenes tilslutning til EØS-avtalen, og inngå frihandelsavtaler med tredjeland.

Program:

Søndag 19. juni møte på Hotel Hamar

19.30 –                       Statsråden deltar på uformelt ministermøte

Mandag 20. juni møte på Menntaskóli Borgarfjarðar

10.30 – 12.00             Statsråden deltar på Ministermøtet

14.00 – 16.00            Møte mellom EFTA ministrene og EFTAs rådgivende organ         

Praktisk info:

Presse som er interessert i dekke deler eller hele reisen kan ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Margrethe Rosbach på mbr@nfd.dep.no eller 95900253.