Historisk arkiv

Strategi for Norges samarbeid med EU om forskning og utvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet har utarbeidet en strategi for Norges samarbeid med EU om forskning og utvikling. Strategien er en oppfølging av et tiltak i St. meld. nr. 20 (2004-2005) Vilje til forskning ("Forskningsmeldingen"), og er utarbeidet i en dialog med blant andre øvrige departementer med et sektoransvar for forskning, Norges forskningsråd og Innovasjon Norge. Strategien fokuserer primært på norsk deltakelse i EUs 7. rammeprogram for forskning, teknologisk utvikling og demonstrasjonsaktiviteter (2007-2013) og det europeiske forskningsområdet - European Research Area (ERA).

Kunnskapsdepartementet har utarbeidet en strategi for Norges samarbeid med EU om forskning og utvikling.
Strategien er en oppfølging av et tiltak i St. meld. nr. 20 (2004-2005) Vilje til forskning ("Forskningsmeldingen"), og er utarbeidet i dialog med blant andre øvrige departementer med et sektoransvar for forskning, Norges forskningsråd og Innovasjon Norge.

Strategien fokuserer primært på norsk deltakelse i EUs 7. rammeprogram for forskning, teknologisk utvikling og demonstrasjonsaktiviteter (2007-2013) og det europeiske forskningsområdet - European Research Area (ERA).

Det er et siktemål med strategien å bidra til god norsk utnyttelse av mulighetene i EU-forskningen og utvikling av norske prioriteringer for det europeiske forskningssamarbeidet, som er i rask utvikling.         


Lenke til Strategi for Norges samarbeid med EU om forskning og utvikling