Historisk arkiv

Seminar om norsk-latvisk samarbeid på lokalt nivå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

I samarbeid med Latvias sammenslutning av lokale og regionale myndigheter arrangerer ambassaden i Riga et seminar 6. april om samarbeid på lokalt/regionalt nivå mellom Norge og Latvia. Hovedmålgruppen for seminaret er representanter for norske og latviske kommuner og fylker/distrikter.

Seminar i Riga 06.04.06 om norsk-latvisk samarbeid på lokalt og regionalt nivå

(06.03.06) I samarbeid med Latvias sammenslutning av lokale og regionale myndigheter (tilsvarende KS i Norge) arrangerer ambassaden i Riga et seminar 6. april om samarbeid på lokalt/regionalt nivå mellom Norge og Latvia innenfor rammen av EØS-finansieringsordningene. Hovedmålgruppen for seminaret er representanter for norske og latviske kommuner og fylker/distrikter.

Målet med arrangementet er å stimulere tankeprosesser omkring mulige EØS-finansierte samarbeidsprosjekter innenfor Latvias prioriteringer for EØS-midlene. Spørsmål som vil diskuteres er: Hva kan være aktuelle prosjektideer? Har norske (fylkes)kommuner erfaringer som kan være relevante i Latvia, og som gjør at de har noe å tilføre som prosjektpartnere?

Det vil bli gitt en oppdatering om status for iverksettelsen av EØS-ordningene i Latvia, som nå er inne i de siste forberedelser til første utlysning av prosjektmidler. Utlysningen ventes kunngjort i løpet av mai. Det vil også bli presentert erfaringer fra tidligere års norsk-latvisk samarbeid, og tre arbeidsgrupper ("workshops") vil ta for seg temaer knyttet til (a) fremme av lokal/regional utvikling, (b) bevaring av kulturarv og (c) rusmiddelproblematikk.

Det planlegges for ca. 80 deltakere totalt.

Nærmere opplysninger fremgår av programutkast og praktisk informasjon. Påmeldingsfrist er 24. mars. Spørsmål kan rettes til ambassaden i Riga v/Henrik Foyn Skjerve, tlf. +371 781 41 00, hfs@mfa.no.