Historisk arkiv

Interpellasjon om nasjonal elektronisk ID (eID)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Regjeringen vil legge enkelt til rette for at flest mulig offentlige tjenester kan ta ibruk eID, enten den er utstedet av offentlige myndigheter eller av markedsaktører. Det sa fornyingsminister Heidi Grande Røys da hun torsdag besvarte en interpellasjon i Stortinget om nasjonal elektronisk ID (eID).

Regjeringen vil legge enkelt til rette for at flest mulig offentlige tjenester kan ta ibruk eID, enten den er utstedet av offentlige myndigheter eller av markedsaktører. Det sa fornyingsminister  Heidi Grande Røys da hun torsdag besvarte en interpellasjon i Stortinget om nasjonal elektronisk ID (eID).

Det var Høyres Trond Helleland som hadde tatt initiativ til debatten. Han mente at norske borgere forventer bedre og sikrere nettløsninger, og at det går for tregt med dette arbeidet i det offentlige.

- Regjeringen har valgt en strategi der flere ting skal gjennomføres, svarte statsråd Grande Røys. Vi publiserer et rammeverk som skal hjelpe offentlige virksomheter i sine trygghetsvurderinger og påfølgende eID investering, vi utvikler en felles, offentlig infrastruktur for identifisering; samtrafikknavet. Vi utvikler den offentlige eIDen på nivå 3, og setter i gang utvikling av en offentlig eID på nivå 4, samtidig som man fortsatt kan benytte nåværende markedsløsninger.

Les hele svaret til fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.