Forsiden

Historisk arkiv

Minside tildelt europeisk pris

- En internasjonal anerkjennelse av norsk nybrottsarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Minside er tildelt European eGovernment Awards 2007, den europeiske prisen for fremragende e-forvaltningsløsninger. - Prisen er en internasjonal anerkjennelse av norsk nybrottsarbeid, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys.

European eGovernment Awards 2007 blir tildelt de beste europeiske løsningene innen elektronisk forvaltning, og deles ut under EUs fjerde ministerkonferanse om e-forvaltning i Lisboa 20. september. Minside vant prisen i klassen for Participation and transparency (deltakelse og gjennomsiktighet).

- Norge ligger helt i front innen utviklingen av offentlige elektroniske tjenester i Europa. Norge.no har gjort en fabelaktig jobb for å samordne offentlig informasjon i Norge. Minside er et eksempel på innovasjonskraften, viljen til samarbeid på tvers av organisasjon og forvaltningsnivå og evnen til fornying i statlig og kommunal sektor, sier Heidi Grande Røys.

Minside er et offentlig servicekontor på Internett. Minside tilbyr innbyggere én felles inngang til elektroniske tjenester fra det offentlige. Portalen gir mulighet for enkel dialog med det offentlige. Den gir også den enkelte bruker oversikt over informasjon som er registrert i ulike offentlige registre om han eller henne. Minside er utviklet av Norge.no.

I alt 311 prosjekter var nominert til prisene i fire ulike klasser. Prisutdelingen fant sted under eForvaltningskonferansen Reaping the Benefits of eGovernment i Lisboa, Portugal. 4th Ministerial eGovernment Conference arrangeres av Portugal og EU-kommisjonen.

Les også:

Fornyingsminister Heidi Grande Røys besøkte Norge.nos utstillingsstand i konferansesalen i Lisboa.


Fornyingsministeren besøkte Norge.nos utstillingsstand i konferansesalen i Lisboa. Fra venstre: Statsråd Heidi Grande Røys, Sigrun Kongsrud, Norge.no; Steinar Skagemo, Norge.no; Tor Alvik, Norge.no, Marit L. Mellingen, Norge.