Historisk arkiv

Gjenkjøpsavtale for transportfly

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet og Lockheed Martin har underskrevet gjenkjøpsavtalen knyttet til anskaffelsen av C-130 transportfly. I tillegg til kjøpssummen, forplikter leverandøren seg til gjenkjøp for alle anskaffelser fra Lockheed Martin knyttet til C-130 flyene de neste 20 årene, en såkalt livsløpsavtale.

Forsvarsdepartementet og Lockheed Martin har underskrevet gjenkjøpsavtalen knyttet til anskaffelsen av C-130 transportfly. Avtalen omfatter gjenkjøp på kjøpesummen for fire transportfly, i størrelsesorden 3 milliarder kroner, som var en forutsetning for Stortingets beslutning i vår om å hurtiganskaffe transportfly. I tillegg forplikter leverandøren seg til gjenkjøp for alle anskaffelser fra Lockheed Martin knyttet til C-130 flyene de neste 20 årene, en såkalt livsløpsavtale.

– Det er svært gledelig at vi nå har skrevet under avtalen om gjenkjøp både for kontraktssummen av transportflyene, og at avtalen i tillegg også vil gjelde senere kontrakter i forbindelse med oppgradering og vedlikehold av materiell etc, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. – Dette er i tråd med Regjeringens politikk om å utvide bruken av gjenkjøp som et strategisk virkemiddel til gagn for norsk industri, slik vi har signalisert både i Soria Moria og i Stortingsmelding 38, ”Forsvaret og industrien – strategiske partnere”.