Historisk arkiv

Produksjonsavtalen for JSF undertegnet i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen undertegnet i dag produksjonsavtalen innenfor Joint Strike Fighter (JSF) prosjektet.

Produksjonsavtalen for JSF undertegnet i dag

(31.01.07) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen undertegnet i dag produksjonsavtalen innenfor Joint Strike Fighter (JSF) prosjektet. Avtalen er mellom myndighetene i de deltagende nasjoner. Under signeringen var USA representert ved ambassadør i Norge, Benson Whitney.

Signering av JSF-avtale
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, ambassadør Benson Whitney og LtCol Randy Howard (JSF Program Office)

Selve undertegningen var et resultat av den beslutningen forsvarsministeren tok tidligere i år hvor det etter en helhetsvurdering ble gitt klarsignal om fortsatt norsk deltagelse i det multinasjonale samarbeidet om JSF. Norge er den syvende nasjonen som undertegner avtalen. De andre deltagende nasjonene som har signert er USA, Storbritannia, Australia, Nederland, Tyrkia og Canada.

alt: Signering av JSF-avtale

- Denne avtalen vil legge grunnlaget for en fremtidig anskaffelse, drift og videre utvikling av JSF, dersom dette blir den kandidaten som vi til slutt velger som vårt fremtidige kampfly, sier Strøm-Erichsen.

Dette er en multinasjonal avtale og vil bli gjort offentlig tilgjengelig så snart det blir gitt klarsignal fra de andre deltagende nasjoner.