Historisk arkiv

Underskrev avtale med Eurofighter om industrisamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet underskrev 15. mai en industriavtale med Eurofighter Jagdflugzeug GmbH i forbindelse med prosjekt nye kampfly. Avtalen vedrører industrielt samarbeid om videre utvikling av Eurofighter og andre relaterte prosjekter.

Forsvarsdepartementet underskrev 15. mai en industriavtale med Eurofighter Jagdflugzeug GmbH i forbindelse med prosjekt nye kampfly.  Avtalen vedrører industrielt samarbeid om videre utvikling av Eurofighter og andre relaterte prosjekter.

 

 

- Denne avtalen gir norsk industri muligheten til både å delta i utviklingen av flyet og samtidig åpne for annet industrielt samarbeid innenfor Eurofighter konsortiet, sa Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. – Det er svært gledelig at vi nå har avtaler på plass med alle tre kandidatene i spørsmålet om å levere nye kampfly til Forsvaret. Dette er viktig for at vi skal ha tre mest mulig likeverdige kandidater med oss videre i prosessen vi nå er inne i. Frem til slutten av neste år skal vi gjennomføre en grundig vurdering av alle de tre kandidatene, Eurofighter, JAS Gripen og Joint Strike Fighter.

 

 

Fra før har Forsvarsdepartementet undertegnet avtaler om deltagelse  i produksjonsfasen for Joint Strike Fighter og om samarbeid om videre utvikling av JAS Gripen. Avtalen med Eurofighter innebærer at man fra norsk side bidrar med inntil 75 millioner kroner per år i to år.