Historisk arkiv

Sammensatte produkter – krav om gransking

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Jeg takker for brev 4. juli 2007 hvor Forbrukerombudet og Forbrukerrådet gir uttrykk for at de mener det bør settes ned et uavhengig utvalg som skal granske ulike forhold rundt banker og andre finansinstitusjoners salg av sammensatte produkter.

Jeg deler bekymringen rundt salg av disse produktene og særlig at en så stor andel av disse produktene har vært solgt med lånefinansiering. Finansdepartementet ga 19. april 2006 Kredittilsynet i oppdrag å vurdere å utarbeide utkast til forskrift som inneholdt krav til informasjon som skal gis ved salg av sammensatte produkter, slik at kundene på en god måte kan sammenlikne de ulike sammensatte produktene og sammenlikne produktene med andre spare alternativer. Kredittilsynet fastsatte forskriften høsten 2006, og den trådte i kraft 1. januar 2007.

Dine Penger har kommet med forslag til endringer i forskriften om sammensatte produkter. Finansdepartementet har i brev 25. juni 2007 bedt Kredittilsynet om å foreta en vurdering av forslagene fra Dine Penger og eventuelt foreslå forskriftsendring. Finansdepartementet har bedt om en vurdering fra Kredittilsynet innen 1. desember 2007.

Finansdepartementet har i brev 21. august 2007 bedt Kredittilsynet undersøke de forhold som Forbrukerrådet og Forbrukerombudet tar opp i brevet 4. juli 2007

Med hilsen
Kristin Halvorsen

Vedlegg

Kopi:  
Justis- og politidepartementet
Barne- og likestillingsdepartementet
Kredittilsynet