Historisk arkiv

Kredittilsynet skal undersøke og vurdere salg av sammensatte produkter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

– Jeg er bekymret for salget av disse spareproduktene, og særlig at en så stor del har vært solgt med lånefinansiering. Jeg er derfor glad for at forbrukermyndighetene har oppmerksomhet om dette, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har i brev 4. juli 2007 til finansministeren gitt uttrykk for at banker og andre finansinstitusjoners salg av sammensatte produkter bør granskes av et uavhengig utvalg. – Jeg er bekymret for salget av disse spareproduktene, og særlig at en så stor del har vært solgt med lånefinansiering. Jeg er derfor glad for at forbrukermyndighetene har oppmerksomhet om dette, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansdepartementet ber Kredittilsynet om å undersøke de forhold som Forbrukerrådet og Forbrukerombudet tar opp i brevet 4. juli 2007. Departementet ber om at Kredittilsynets vurderinger foreligger innen 1. desember 2007. Svarfristen til tilsynet må ses i sammenheng med at Kredittilsynet etter oppdrag fra Finansdepartementet også utarbeider forbedrede krav til hvilken informasjon som skal gis ved salg av sammensatte produkter.

Vurderingen fra Kredittilsynet skal foreligge 1. desember 2007. Det gir departementet en mulighet til å justere eventuelle nye forskriftskrav før de fastsettes fra årsskiftet.


Lenker:

- Oppdrag til Kredittilsynet (21.08.07)
- Brev fra Finansdepartementet til forbrukermyndighetene (21.08.07)
- Brev fra Forbrukerrådet og Forbrukerombudet (04.07.07) 
- Oppdrag til Kredittilsynet - forskrift om sammensatte produkter (25.06.07)
Sammensatte produkter - vurdering av utarbeidelse av forskrift (19.04.06)