Historisk arkiv

Kredittilsynet skal vurdere skjerpede krav ved salg av sammensatte produkter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet har i dag bedt Kredittilsynet om en vurdering av forskrift om opplysningsplikt ved tilbud om kjøp av sammensatte produkter.

Oppdraget gjelder to ulike forhold. For det første ber departementet Kredittilsynet vurdere hvordan forskriftens virkeområde bør utvides, jf. at finansinstitusjoner, men ikke verdipapirforetak, i dag er underlagt forskriftens krav. At verdipapirforetakene har vært unntatt fra kravene i forskriften, skyldes at Finansdepartementet og Kredittilsynet har manglet hjemmel til å fastsette slike forskriftskrav for verdipapirforetak. Nødvendig hjemmel er imidlertid nylig vedtatt av Stortinget.

På bakgrunn av innspill fra bladet Dine Penger har Finansdepartementet videre bedt Kredittilsynet vurdere enkelte konkrete forslag til forbedringer i den informasjon som gis til kunden ved salg av sammensatte produkter, blant annet om de som selger slike produkter skal oppgi forventet fremtidig avkastning på produktet.

- Regjeringen mener det er viktig med gode og effektive regler med henhold til opplysningsplikt. Informasjon som gis ved salg av sammensatte produkter har ikke vært god nok. Derfor ønsker vi at Kredittilsynet vurderer ytterligere forbedringer i den informasjonen som skal gis til kunden, sier statssekretær Bjørn Arild Gram (Sp).

Departementet har bedt om Kredittilsynets vurdering, herunder forslag til forbedret forskrift, innen 1. september 2007.

Lenker:
- Oppdrag til Kredittilsynet - forskrift om sammensatte produkter
Forskrift om opplysningsplikt ved tilbud om kjøp av sammensatte produkter