Historisk arkiv

Innskjerping av kravene til salg av sammensatte produkter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Dine Penger har foreslått å innskjerpe kravene i forskriften om salg av sammensatte produkter. Departementet ber nå Kredittilsynet sende forskriftsforslag på høring. I tillegg ber departementet tilsynet ta inn en bestemmelse i forskriftsutkastet som setter et forbud mot at sammensatte produkter markedsføres på en pågående måte.

- Dette er en viktig sak for Finansdepartementet. Informasjon som gis ved salg av sammensatte produkter har ikke vært god nok. Spesielt er det uheldig at en så stor andel av disse produktene har vært solgt med lånefinansiering. Vi ønsker ikke at markedsføring av sammensatte produkter skal skje på en pågående måte, sier statssekretær Bjørn Arild Gram.

Dine Penger foreslo for Finansdepartementet 18. juni 2007 innskjerping av kravene i forskriften om salg av sammensatte produkter. Finansdepartementet oversendte saken til Kredittilsynet 25. juni 2007 for vurdering. Kredittilsynet har nå vurdert endringsforslagene fra Dine Penger, og foreslår at forskriften endres i stor grad i tråd med Dine Pengers forslag.

Finansdepartementet har i brev av i dag til Kredittilsynet sluttet seg til Kredittilsynets forslag og ber Kredittilsynet sende forskriftsforslaget på høring. I tillegg ber departementet Kredittilsynet ta inn en bestemmelse i forskriftsutkastet som setter et uttrykkelig forbud mot at sammensatte produkter markedsføres på en pågående måte, herunder at markedsføring ikke skal skje ved direkte personlige henvendelser.

Finansdepartementet har også bedt Kredittilsynet utarbeide forskriftsbestemmelser om dokumentasjon av investeringsrådgivningen.