Historisk arkiv

Bedre sikkerhet ved bruk av nettbank

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet ber Kredittilsynet vurdere tiltak som kan redusere sannsynligheten for feil, eventuelt begrense kundens tap dersom feil likevel skjer.

Bedre sikkerhet ved bruk av nettbank

Finansdepartementet ber Kredittilsynet vurdere tiltak som kan redusere sannsynligheten for feil, eventuelt begrense kundens tap dersom feil likevel skjer. - Et system som automatisk kutter siste sifre i kontonummeret dersom man taster for mange, er åpenbart utilfredsstillende. Systemet burde i det minste gitt kunden en feilmelding, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansdepartementet er bekymret for sikkerheten ved bruk av nettbank etter avisoppslagene om en kvinne som tastet et siffer for mye, og overførte et større pengebeløp til feil konto.

En måte å få tilfredsstillende sikkerhet på kan være å gjøre det obligatorisk å fylle ut flere felter – for eksempel navn eller KID-nummer – og der systemet gir automatisk tilbakemelding ved manglende samsvar med det inntastede bankkontonummeret.

Det er viktig å finne gode sikkerhetsløsninger ved bruk av nettbank. Finansdepartementet ber derfor Kredittilsynet vurdere sikkerheten nærmere. Nettbank er en effektiv betalingsform, og det må unngås at problemer med sikkerheten bremser den videre utvikling av denne betalingsformen.

Les brevet til Kredittilsynet her.


Publisert: 20.09.06