Historisk arkiv

Lavere passgebyr for barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Fra i dag reduseres passgebyret for barn under 16 år med 150 kroner - fra 420 kroner til 270 kroner. Dette er et ledd i Regjeringens arbeid for å tilpasse nivået på statlige gebyrer til produksjonskostnadene.

PassFra i dag reduseres passgebyret for barn under 16 år med 150 kroner - fra 420 kroner til 270 kroner. Dette er et ledd i Regjeringens arbeid for å tilpasse nivået på statlige gebyrer til produksjonskostnadene.
 
- Bruken av overprisende gebyrer til å finansiere statlige myndighetshandlinger har fått et betydelig omfang. Et eksempel er passgebyret. Gebyrer skal være betaling for konkrete, statlige myndighetshandlinger overfor enkeltpersoner eller virksomheter, og gebyrene bør ikke settes høyere enn statens kostnad ved å utføre handlingene, sier finansminister Kristin Halvorsen.
 
Regjeringen har allerede redusert gebyrene for enkelte tvangsforretninger og gebyrene som kreves inn av Statens vegvesen for førerprøver og kjøretøykontroller. Nå er også passgebyret for barn under 16 år redusert til kostnadsdekkende pris. Disse tiltakene er ledd i Regjeringens arbeid for å gradvis rydde opp i og tilpasse nivået på statlige gebyrer til produksjonskostnadene.
 
- For Regjeringen er det viktig at ikke ekstrautgiftene knyttet til anskaffelse av pass blir uforholdsmessig høye, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Se også politiets nettsider for mer informasjon