Historisk arkiv

Anbefalinger om klimakvoter lagt fram i Doha

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Ministre fra en rekke land mottok i dag anbefalinger om den grønne utviklingsmekanismen (CDM) fra et FN-nedsatt høynivåpanel. – Vi vil studere rapportens anbefalinger med stor interesse, sier statssekretær i Finansdepartementet, Kjetil Lund.

Rapporten konkluderer med at CDM det siste tiåret har bidratt til å redusere globale klimagassutslipp med om lag 1 milliard tonn. I den samme perioden har CDM-systemet mobilisert mer enn 215 milliarder USD i klimainvesteringer i utviklingsland. – Det er gledelig å se at den grønne utviklingsmekanismen har bidratt til konkrete utslippsreduksjoner og investeringer for en mer klimavennlig økonomisk utvikling i u-land, sier Lund. Lund følger denne uken klimaforhandlingene i Doha.

Det uavhengige høynivåpanelet viser til at CDM også har bidratt til utviklingen av karbonmarkeder i Kina, Brasil, Sør Korea og andre store fremvoksende økonomier. Panelet anbefaler at landene i klimaforhandlingene støtter opp om utviklingen av CDM og øker etterspørselen etter klimakvoter.

Les mer om CDM Policy Dialogue