Historisk arkiv

Fyrtårnprisen 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fyrtårnprisen 2008 tildeles Steinar Olaisen for hans rolle i oppbyggingen av oppdrettsnæringen i Nord-Norge. Og for den helt sentrale rollen han har spilt i å utvikle Lovund i Nordland til å være et levende og framtidsrettet kystsamfunn.

- Årets vinner er virkelig en god representant for norsk kystnæring. Olaisens vilje til å satse og evnen til å utvikle næring og sted samtidig er helt i tråd med det Fyrtårnprisen ønsker å stimulere til og ikke minst helt i tråd med de ambisjonene og ønskene jeg har for kyst-Norge, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

Steinar Olaisen må regnes som en av pionerene innenfor norsk lakseoppdrett. Han har vokst opp og bor på øya Lovund i Nordland. Allerede på begynnelsen av 1970-tallet startet han opp, og var dermed blant de første lakseoppdretterne i Nord-Norge. Steinar Olaisen har vært helt sentral i oppbygginga av det mest som fins av næringsvirksomhet knyttet til fiskeoppdrett på Lovund og han har vært og er en vesentlig bidragsyter til den positive utviklingen av lokalsamfunnet på Lovund.

Steinar Olaisen tildeles Fyrtårnprisen for 2008 på Kystens dag i Oslo den 7. juni.
Det følger 25. 000,- med prisen og Steinar Olaisen vil gi disse pengene til Kystkultursenteret på Lovund.

Prisvinner Steinar Olaisen sammen med fiskeri- og kystminister Helga Pedersen

Kontakt:
Pressevakt i Fiskeri- og kystdepartementet 22 24 66 99