Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Samråd om framtidas sjømatnæring og "Filmsprell med Fiskesprell"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

- Jeg ønsker innspill fra miljøene i og rundt Bergen om hva sjømatnasjonen Norge må gjøre i dag for å være på topp om 5, 10 og 30 år, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen

- Jeg ønsker innspill fra miljøene i og rundt Bergen om hva sjømatnasjonen Norge må gjøre i dag for å være på topp om 5, 10 og 30 år, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Berg-Hansen inviterer til samråd i Bergen om den kommende stortingsmeldinga om Norge som sjømatnasjon.

Tid: 17.april 1130-1530
Sted: Norsk Sjømatsenter, 2. etasje, Fisketorget, Bergen

Media er velkomne til å delta under hele arrangementet.

Program
Det vil bli servert sjømattapas fra kl 1130, der Lisbeth Berg-Hansen vil være tilstede. Kl 1230 vil samrådet begynne med utdeling av Filmsprellprisen til Godvik skole, og visning av skolens vinnerfilm. Prisen er et ledd i ”Fiskesprell” – arbeidet med å få barn og unge til å spise mer sjømat.
 
Se hele programmet her

Verdens fremste sjømatnasjon
Regjeringen har startet arbeidet med å skrive en ny bred og helhetlig stortingsmelding om Norge som verdens fremste sjømatnasjon. Hovedmålet med meldinga skal være å utvikle en framtidsrettet politikk som kan bidra til å videreutvikle sjømatnæringas rolle som verdiskaper langs kysten.

Mer om arbeidet med Sjømatmeldinga her

Fiskesprell
Fiskesprell har som målsetning å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehager og skoler. Fiskesprell er organisert gjennom folkehelsearbeidet som arrangerer kurs i det enkelte fylket. Interessen for kursene er stor, og flere barnehager står på venteliste.

Mer om Fiskesprell www.fiskesprell.no

Kontakt: Pressevakt 22 24 66 99.