Historisk arkiv

”Filmsprell med fiskesprell”

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen delte ut premie til vinnerbidrag fra Godvik skole i konkurransen ”Filmsprell med fiskesprell” i Bergen 17.april 2012.

Kjære elever og lærere ved Godvik SkoleGratulerer med nok et vinnerbidrag i konkurransen “Filmsprell med fiskesprell”.

Som fiskeri- og kystminister får man oppleve mye forskjellig, men ofte preges dagene av lange møter, konferanser og lesing av tykke papirbunker. Da er det befriende å sette seg ned og se på noen av de kreative forslagene som skoleelever over hele landet har sendt inn til Fiskesprell-konkurransen.

Det er en ære å få dele ut premien på 10 000 kroner til Godvik skole.

Fiskesprell er jo et folkehelseprosjekt som arbeider for å få barn og unge til å spise mer sjømat. Sjømat er i tillegg til å smake godt, en viktig del av et variert kosthold.

Dette søker Fiskesprell-prosjektet å formidle til unge i barnehager, barneskoler og på ungdomsskoler.

Skal man nå frem med dette viktige budskapet må det gjøres på en måte som dere liker. Det hjelper ikke at det er mamma og pappa som sier det. Selv en fiskeriminister har fått med seg at You Tube, blogger og Facebook er viktig i deres liv, og derfor er jeg svært glad for at Fiskesprell arrangerer denne filmkonkurransen på sine nettsider.

Siden arbeid med film er en del av læringsmålene i flere fag håper jeg at lærere og rektor også er fornøyd.

Godvik skoles vinnerfilm, som vi nå har sett, heter “Sushi Sprell”. På en humoristisk måte har vinnerlaget benyttet effekter fra stumfilmens verden.

Dere viser at sushi, som er en av de sterkest voksende mattrendene i verden, også er populært blant ungdom i Norge og Bergen.

Selv har jeg jobbet med sjømat i mange år før jeg ble fiskeri- og kystminister. Jeg er opptatt av at ungdommer som dere skal se de mange mulighetene som finnes for å jobbe i norsk sjømatnæring.

På samme måte som jeg håper Fiskesprell inspirerer til å prøve nye fiskeretter, håper jeg at noen av dere tenker på å utdanne dere og søke jobb i sjømatnæringa.

Juryen for ”Filmsprell med fiskesprell” har bestått av markedssjefen for Norgesavdelingen i Norges Sjømatråd, matekspertise fra Stiftelsen Norsk matkultur og filmfaglig ekspertise fra Ungdomshuset Tvibit .

Juryen har uttalt at vinnerne ikke bare har vist matglede med norsk sjømat, som var tema for konkurranse, men de formidler i tillegg kunnskap og underholder sine seere. Med disse ordene fra juryen har jeg gleden av å be Remy Knutsvik, Simen Mildestveit og Andreas Carlson fra 10. trinn om å komme frem å motta premien på 10 000 kroner til klassekassa. 

Gratulerer!