Historisk arkiv

25 millioner til kultur for eldre

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Omsorgsplan 2015

I statsbudsjettet for 2007 ble det bevilget 10 millioner kroner til Den kulturelle spaserstokken. I 2008 blir det satt av 15 millioner kroner til prosjektet, slik at det over to år gis til sammen 25 millioner til ulike utviklingsprosjekter. Helse-og omsorgsminister Sylvia Brustad og Kultur-og kirkeminister Trond Giske presenterte nyheten i dag da de besøkte Eldreuniversitetet på Deichmanske bibliotek på Torshov i Oslo.

I statsbudsjettet for 2007 ble det bevilget 10 millioner kroner til Den kulturelle spaserstokken. I 2008 blir det satt av 15 millioner kroner til prosjektet, slik at det over to år gis til sammen 25 millioner til ulike utviklingsprosjekter.

Helse-og omsorgsminister Sylvia Brustad og Kultur-og kirkeminister Trond Giske presenterte nyheten i dag da de besøkte Eldreuniversitetet på Deichmanske bibliotek på Torshov i Oslo.

- Den kulturelle spaserstokken skal gi eldre et bredt og profesjonelt kulturtilbud, på samme måte som Den kulturelle skolesekken gjør det for elever.  Gjennom økt samarbeid mellom kultursektoren og omsorgssektoren skal vi legge til rette for, og utvikle gode kunst- og kulturprosjekter lokalt for eldre, sier Kulturminister Trond Giske.

- Kommuner og bredt spekter av organisasjoner har på en fantastisk måte tatt utfordringen fra regjeringens omsorgsmelding – engasjementet viser at målet om en mer aktiv omsorg allerede er i ferden med å nås sier Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad.    

Det gis i 2007 tilskudd til 67 kommuner i alle landets fylker til ulike typer arrangementer og tiltak innen ulike kulturområder. For Oslo er det satt av 500 000 kroner.

I april ble alle landets kommuner invitert til å søke om midler til Den kulturelle spaserstokken. Departementet mottok 239 søknader fra kommuner over hele landet med en samlet søknadssum på omlag 43,6 mill. kroner. Søknadene viser et omfattende engasjement og stor bredde i kulturtiltak for eldre.


Kultur- og kirkedepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet står sammen om prosjektet, og bidro med  5 millioner kroner hver i 2007.  Den kulturelle spaserstokken er en av oppfølgingene av innholdet i Omsorgsmeldingen fra Helse- og omsorgsdepartementet høsten 2006.