Historisk arkiv

Fortsatt poeng for realfag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

– Norge er avhengig av at ungdommen velger naturfag, matematikk og teknologi. Jeg vil derfor beholde ordningen med tilleggspoeng for dem som velger realfag, sa kunnskapsminister Øystein Djupedal på Utdanningsforbundets realfagkonferanse onsdag.

Bilde av kjemiundervisning for elever.– Norge er avhengig av at ungdommen velger naturfag, matematikk og teknologi. Jeg vil derfor beholde ordningen med tilleggspoeng for dem som velger realfag, sa kunnskapsminister Øystein Djupedal på Utdanningsforbundets realfagkonferanse onsdag.

I den senere tid har noen vært urolig for at satsingen på matematikk, naturfag og teknologi går på bekostning av språkfagene. Dette var derfor et tema som Øystein Djupedal tok opp i sin tale om nasjonale utfordringer i arbeidet med å styrke realfagene.

– Det er ikke noe motsetning mellom å satse på realfag og satse på språk. For å kunne løse noen av vår tids viktigste utfordringer trenger vi både høy realfaglig kompetanse og å kunne kommunisere med hverandre på tvers av landegrenser, sa Djupedal.

– Regjeringens mål er å skape et samfunn der behovet for realfaglig kompetanse er dekket. Derfor er vi helt avhengig av at unge mennesker velger å fordype seg i naturvitenskaplige og teknologiske problemstillinger. Jeg vil derfor ikke gjøre slik jeg er blitt oppfordret til – nemlig å trekke tilbake tilleggspoengene vi har innført for å velge realfag. Det trykket som har vært, og er, på realfagene har nå endelig begynt å gi resultater. Det trykket skal vi holde oppe så lenge det er behov for det, sa Djupedal. Les kunnskapsministerens tale her