Historisk arkiv

Økt lærertetthet – øremerkede lærerstillinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Fristen for søknad om midler er utsatt til 28. februar 2013. Tilskuddsordningen skal bidra til økt lærertetthet på ungdomstrinnet ved skoler.

Fristen for søknad om midler er utsatt til 28. februar 2013. Tilskuddsordningen skal bidra til økt lærertetthet på ungdomstrinnet ved skoler.

Regjeringen har i forslag til statsbudsjett for 2013 foreslått å bevilge 1,5 milliarder kroner over en fireårs periode til 600 nye lærerstillinger i ungdomsskolen. Lærerstillingene skal bidra til økt lærertetthet på skoler som har gjennomsnittlig gruppestørrelse over 20 elever per lærer og grunnskolepoeng (standpunkt og eksamen) under landssnittet. Dette er en fireårig tilskuddsordning som et forsøk med økt lærertetthet. Det er derfor viktig at de øremerkede statlige midlene blir brukt til nettopp dette.

Utvalgte skoler i alle fylker kan søke om midler.

Formålet med økt lærertetthet er å støtte opp om skolenes arbeid med tilpasset opplæring, å gjøre opplæringen mer praktisk, variert og relevant, samt styrke de grunnleggende ferdighetene. Målet er at elevene skal oppleve økt mestring og bedre læringsutbytte. Det er og et mål å se om tiltaket kan bidra til å styrke læringsmiljøet og redusere behovet for spesialundervisning.

― Det er viktig at skolene benytter seg av mulighetene som dette tiltaket gir. Dersom økt læreretthet skal ha god effekt er det viktig at lærerne samtidig endrer måter å jobbe på. Med nye årsverk får skolene mulighet til nettopp dette, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.