Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Utvidet skoledag og bedre rådgivning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Revidert nasjonalbudsjett 2007

Det skal gjennomføres en rekke forsøk med utvidet skoledag gjennom skoleåret 2007–2008. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å bevilge 23 millioner kroner til dette formålet.

Bilde av elever: SamfotoDet skal gjennomføres en rekke forsøk med utvidet skoledag gjennom skoleåret 2007–2008.  I forslaget til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å bevilge 23 millioner kroner til dette formålet.

–Utvidet skoledag er et sentralt virkemiddel for å øke elevenes læringsutbytte, men også for å utjevne de forskjellene i læringsutbytte som ofte har sammenheng med sosial bakgrunn, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Forsøkene vil omfatte punkter som  økt timetall på 1.–4. trinn, leksehjelp, fysisk aktivitet og forsøk med skolemat. Det foreslås bevilget  23 millioner kroner til forsøksaktiviteten høsten 2007. Dette kommer i tillegg til forsøk som er satt i gang tidligere. De seks forsøkskommunene som er valgt ut er Trondheim, Bærum, Rana, Lillesand, Skedsmo og Ringsaker.

I forslaget til revidert budsjett foreslår regjeringen også å styrke rådgivingstjenesten på ungdomstrinnet. Kunnskapsministeren viser til at alt for mange elever faller fra og ikke fullfører videregående opplæring: 
- Bedre rådgivning på ungdomstrinnet vil gjøre at flere velger riktig utdanning. Riktig utdanning vil gi høyere motivasjon og bedre forutsetninger for læring.  Vi foreslår derfor å  styrke ressursene til rådgivning i ungdomsskolen med 15 millioner kroner i 2007, sier Djupedal.

Kontaktpersoner:
Avdelingsdirektør Kjersti Flåthen tlf. 22 24 71 52
Seniorrådgiver Gunnar Eie tlf. 22 24 73 88

Mer om statsbudsjettet på Finansdepartementets nettsider

Lenke til budsjettportalen

Til toppen