Historisk arkiv

Hvordan er det å være lærer?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Studenter som har søkt på lærerutdanningen til høsten, kan med et enkelt tastetrykk få svar på spørsmål om utdanningen og den nye lærersatsingen. GNIST har nå etablert en svartjeneste og wap-side der studenter kan få svar på e-post innen 48 timer. Tjenesten vil være åpen frem til studiestart.

Studenter som har søkt på lærerutdanningen til høsten, kan med et enkelt tastetrykk få svar på spørsmål om utdanningen og den nye lærersatsingen. Kunnskapsdepartementet har nå etablert en svartjeneste og wap-side der studenter kan få svar på e-post innen 48 timer. Tjenesten vil være åpen frem til studiestart.

 

Det har vært stor interesse for lærerutdanningen etter at en rekke store endringer ble varslet i Stortingsmelding 11 (2008-2009) om lærerrollen og utdanningen. Lærersatsingens diskusjonsforum på forum.hardudetideg.no viser at mange eksisterende og kommende lærerstudenter har spørsmål om den nye satsingen. 

–Lærerutdanningen hadde i år 35 prosents økning på søkertallet og regjeringen har i løpet av 2009 opprettet over 1000 nye studieplasser på lærerutdanningen. Nye studenter har ofte mange spørsmål i perioden frem til studiestart. Vi tar lærersatsingen på alvor og ønsker å være tilgjengelig for kommende lærerstudenter også på sommeren, sier statsråd Tora Aasland.  

Tjenesten blir en del av nettsiden www.hardudetideg.no, som hadde over 100 000 besøkende i kampanjeperioden i mars-april. For å nå studentene i sommermånedene, lanseres i tillegg ”Har du det i deg” på wap. Innholdet er tilpasset mobilformatet og er lett å navigere i.  

Svartjenesten besvarer ofte stilte spørsmål som ”vil de som begynner på lærerutdanningen høsten 2009, bli tatt inn i den nye ordningen?”, og ”er det planlagt lønnsøkning for lærere som ledd i å styrke yrkets status?”. Vanlige spørsmål samles opp og legges ut i anonymisert form på www.hardudetideg.no, hvis spørsmålsstilleren ikke motsetter seg dette.

 

Lenke direkte til spørsmålssiden