Historisk arkiv

Økt tilskudd til private barnehager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen vil sikre likeverdig kvalitet i alle barnehager.

Regjeringen vil sikre likeverdig kvalitet i alle barnehager.  I revidert nasjonalbudsjett for 2013 foreslår Regjeringen derfor å bevilge 60,5 millioner kroner i økt tilskudd til private barnehager. Dette skal sikre flere ansatte og bidra til å utjevne forskjellene i lønns- og arbeidsvilkår mellom ansatte i kommunale og private barnehager.

– Undersøkelser viser at private barnehager har færre voksne per barn enn kommunale barnehager. Regjeringen øker tilskuddet for å utjevne disse forskjellene, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

I statsbudsjettet for 2013 ble det bevilget 58 millioner kroner til å øke minimumstilskuddet til private barnehager fra 92 til 94 prosent av det de kommunale barnehagene får. Dette skal gjelde fra 1. august 2013. Regjeringen foreslår nå å øke minimumstilskuddet med ytterligere to prosentpoeng fra 94 til 96 prosent fra samme dato.

– Regjeringen følger med dette opp målet i regjeringsplattformen om økonomisk likebehandling av kommunale og private barnehager, sier kunnskapsministeren.

Regjeringen har siden 2010 økt minimumstilskuddet til private barnehager fra 85 til 96 prosent av det de kommunale barnehagene får. Fra 2010 til 2013 er det totalt bevilget over 600 millioner kroner til likeverdig behandling av kommunale og private barnehager.