Historisk arkiv

Styrking av presesfunksjonen i Bispemøtet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Regjeringen går inn for å styrke presesfunksjonen i Bispemøtet.

(Lenker til høyoppløslige bilder lenger nede på siden)

Biskop og preses Olav Skjevesland og kultur- og kirkeminister Trond Giske. Foto: Kultur- og kirkedepartementet-Regjeringen stiller seg bak bispemøtets forslag om å styrke presesfunksjonen i Den norske kirke ved å opprette et tolvte bispeembete. Nå ønsker vi Stortingets prinsipielle tilslutning før vi begynner arbeidet med hvordan presesfunksjonen kan styrkes i praksis, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.


Statsråden sa også at preses har en viktig funksjon som kirkeleder i forhold til internasjonalt arbeid og at dette vil være et vesentlig element ved styrkingen av presesfunksjonen.

Biskop og preses Olav Skjevesland og kultur- og kirkeminister Trond Giske. Foto: Kultur- og kirkedepartementetOt.prp. nr. 34 (2008-2009) ble lagt fram i statsråd fredag. Her redegjør departementet for bakgrunnen for demokratireformen, innstillingen fra Bakkevigutvalget og Kirkemøtets opplegg for de kirkelige valgene som skal finne sted samtidig med stortingsvalget 14. september i høst. I lovproposisjonen foreslås en ny hjemmel i kirkeloven for valgforsøk.

Regjeringen foreslår i St.prp. nr. 39 en tilleggsbevilgning til gjennomføring av demokratireformen i 2009, slik at bevilgningen totalt blir 73 millioner kroner.

Høyoppløslige bilder:

Alle foto: Kultur- og kirkedepartementet

Bilde 1 av Olav Skjevesland og Trond Giske

Bilde 2 av Olav Skjevesland og Trond Giske 

Bilde 3 av Olav Skjevesland og Trond Giske